Bydlení

Venkovní schodiště musí být odolné

Při výběru vhodného typu schodiště a také ideálního materiálu na jeho realizaci, je zapotřebí přihlédnout i k faktu, jestli se bude jednat o interiér nebo exteriér. Venkovní schodiště většinou slouží jako hlavní vstup do domu, požární únikové schodiště anebo je tímto způsobem řešen vstup do zahrady či na terasu.

subtilnější typ venkovního točitého schodiště

· Každopádně je ale nutné volit takový materiál, který vyniká vysokou odolností a dlouhou životností.

· Také nesmí klouzat, https://www.linguee.com/czech-english/translation/klouzat.html aby nebyla ohrožena bezpečnost chodců.

Stejný důraz musí být tedy kladen na estetickou i na funkční stránku. Výrobci těchto venkovních prvků používají pro konstrukce především ocel, jejíž povrch je upraven žárovým zinkováním. Může být v přírodním provedení anebo se doplní nátěrem.

· Žárovým zinkováním se docílí dlouhodobé odolnosti vůči korozi.

o Je ale nutné počítat s tím, že se bude vzhled takto upraveného materiálu určitou dobu měnit.

o V prvních týdnech bude lesklý a poté dostane matnou patinu.

o To už je konečná fáze a více se jeho vzhled měnit nebude.

I venkovní schodiště může být reprezentativní

Více reprezentativně vypadá schodiště z nerezové oceli. V tomto případě je ale zapotřebí počítat s tím, že náklady na realizaci budou vyšší. Rozdíl bude ale také v životnosti. Nerezová ocel je mnohem odolnější a trvanlivější.

· Schodišťové stupně se řeší žárově zinkovanými „pororošty“.

· Jedná se o terasovou dlažbu, která je také známá pod označením „umělý kámen“.
točité kovové schodiště – únikový východ

Další možností jsou betonové stupně, které jsou opatřené protiskluzovou vrstvou kačírku. Pro venkovní schodiště https://www.kmkdesign.cz/schodiste-venkovni je také možné použít nášlapy z nenasákavého přírodního materiálu. Tyto podmínky splňuje především exotické dřevo. Mezi materiál zcela bezúdržbový se považuje dřevoplast. Záleží vždy na individuálním přání každého zákazníka a také na prostředí, ve kterém má k realizaci dojít.