Zábava

Karlovarsko je plné historických staveb

Západní Čechy jsou skutečně krásné a svým způsobem velmi tajemné. Ten kdo se rozhodl v těchto místech strávit dovolenou, tak chybu neudělal. Karlovarsko je jednou takovou nádhernou oblastí, která oplývá nejen historickými budovami, ale v mnohých místech je stále zachována ta správná šlechtická atmosféra. To má člověk až chuť si vzít deštníček a projít se úzkými uličkami po náměstí. Přesně tak, jak je tomu v Lokti. Loket je nejen město, které si ponechalo tu správnou dávku dávných dob, ale zároveň se nad ním tyčí stejnojmenný hrad Loket, který je skutečnou dominantou této oblasti.

historické náměstí města Loket

Procházka v podhradí

Kolem hradu protéká řeka Ohře, a když se na chvíli zastavíme u jejího splavu, tak nás doslova učaruje její hladina. Při správném svícení sluníčka, se věže hradu pěkně odráží od hladiny. Jen kousek vede cesta do historického centra a ani zde návštěvníci nebudou ochuzeni o cenné památky. V podstatě skutečně na každém rohu je kousek té naší historie. Náměstí má rovněž svoji dominantu a tou je kostel sv. Václava. Což by ani nebylo nic divného, že zde stojí kostel. Jenomže tento má svoji legendu, která sahá až do roku 1606.

hrad Loket s řekou a splavem

Náměstí má co nabídnout turistům

V podstatě je zde vše velmi útulné a upravené. Obchůdky a také kašna jsou vcelku velmi přirozenou součástí a mnohé překvapí i samotné levné ubytování Loket, které uvedený penzion poskytuje. Přirozeně se vším komfortem, který hosté potřebují k dostatečnému odpočinku, ale i k zábavě. K dispozici je tudíž nejen příjemné vybavení a pohodlné postele pro kvalitní odpočinek, ale i televize a připojení na Wi-Fi. Snídani si lze doobjednat a po posilnění se vydat třeba na procházku do Slavkovského lesa, který se nachází v Chráněné krajinné oblasti. Nebo se zastavit v loketském přístavišti, které je umístěné přímo pod hradem. Všude je celkem blízko a tak si svoji dovolenou užijí jak rodiny s dětmi, tak jednotlivci.